Provat Atipike në Procesin Civil

Nga: Avokat Isuf Shehu, Avokat Xhulio Doku Procesi i të provuarit të fakteve juridike mbi të cilat një palë bazon pretendimet e saj në një proces gjyqësor civil konsiderohet si thelbi i këtij proce...
schengen

Lëvizja e lirë në zonën Schengen

Nga: Avokat Arnold Neziri Janë dashur shumë vite për eleminimin e kufijve brenda Evropës, arritjen e sigurisë dhe ndërtimin e besimit pas dy luftrave botërore shkatërruese. Krijim i Zonës Shengen ës...
trademark

Marka e biznesit tuaj, rëndësia e regjistrimit të saj

Nga: Avokat Xhulio Doko Sipas të dhënave dhe analizave më të përditësuara në lidhje me fakorët që ndikojnë në luhatjen e sjelljes konsumatore, është vërtetuar se Marka Tregtare (brand-i) i një bi...

Protesta e “Unazës së Re”, në lupën e ligjshmërisë

Nga: Avokat Arnold Neziri Konflikti tek “Unaza e Re”, nuk duhet parë thjesht si një konflikt politik midis të majtës dhe të djathtës dhe midis qeverisë dhe opozitës por edhe si një cështje e të drej...
Malpractise

Mjekimi i pakujdesshëm, alibia e një reforme të pakryer

Nga: Avokat Isuf Shehu “Malpractise” apo siç quhet ndryshe mjekimi i pakujdesshëm, është një fenomen që sa herë që ndodh çon peshë gjithë opinionin publik dhe tërheq gjithë vëmendjen mediatike, krij...
1 2 3